vineri, 17 octombrie 2008

Programe de manele politice

Declansarea campaniei electorale, iata un nou subiect de discutie care ii va ajuta pe romani sa uite ca datoriile la intretinere se aduna luna de luna, ca painea este mai scumpa decat ieri, ca nu au pingele la pantofi, ca legumele in piata sunt mai scumpe decat carnea, iar pana la stevie mai este. Mitingistii, care s-au adunat in capitala zilele trecute, au plecat cu spanzuratoarea la ei, dar au uitat sa ia si manechinul pentru atarnat in streang.

C-asa-i la noi. Tot zilele trecute, un pacient nu a mancat timp de patru zile, asteptand sa fie urcat pe masa de operatie. Din pacate pentru bietul om, intr-o zi n-au fost anestezice, cand au aparut acestea nu se gaseau perfuzoare, cand au fost si de unele si de altele, a venit razboiul... sau, ma rog, putea sa vina orice si oricine ca daca e sa mori n-ai de ales.

***

Ca sa ma intorc pe plaiurile mioritice, care devin pe zi ce trece tot mai mioritice, nu pot sa trec cu vederea teatrul ieftin facut saptamana trecuta de democrati, la Iasi. Au venit cu boc cu mare, au montat decoruri, au chemat presa si au inceput sa recite manele politice. Theodor Stolojan, Vasile Blaga, Adriean Videanu, Daniel Funeriu si Sulfina Barbu plus multi alti taietori de panglici locale. Cica astfel au lansat un program de guvernare pentru Educatie. Si de la inaltimea scenei Teatrului pentru Copii Luceafarul, s-a lansat intr-un monolog tare ca fularul, acest „Pic si Boc" al democratilor, care s-a rastit la cei prezenti: „Adomnitei a reusit sa ingenuncheze sistemul educational. El e simbolul performantei Guvernului Tariceanu, guvern care a adus Romania in pragul colapsului. De aceea, PD-L sustine Parlamentul unicameral si eliminarea pensiilor pentru parlamentari. Trebuie sa incepem cu sacrificiile de sus, nu de jos. Vrem sa aducem Romania acolo unde ii este locul. Orice investitie in educatie este o investitie fara faliment. Profesorii trebuie sa aiba recunoasterea muncii lor. I-a sunat ceasul acestui Guvern care e atasat doar de functia de prim-ministru. Gata, trebuie sa plece!". Mobilizator indemnul, de genul celor strigate pe stadioane de suporteri cu ochii bulbucati de alcool ieftin.

Apoi, cel mai iubit om de la Cotroceni, Theodor Stolojan, a vorbit despre intregul program de guvernare si mai ales despre cei peste 800 de kilometri de autostrada care par sa fie coloana vertebrala a unei viitoare guvernari democrate. Dupa aceea, Vasile Blaga, in stilul care i-a adus renumele de Buldogul, a atacat cu toti coltii concluzionand ca PD-L isi propune modernizarea Romaniei.

Daca nu mi-ar veni sa plang cand vad toate astea, ar trebui sa rad. Ce modernizarea Romaniei vede Blaga, cand PD n-a fost in stare sa miste o piatra in doi ani si jumatate cat a fost la guvernare.

Cel putin pe liberali nu-i va uita nimeni multi ani de acuma incolo si-i va injura cu pofta orice om cu capul pe umeri. Dar de PD, PDL, PLD si cum s-o mai fi numind partidul asta obtinut din permutari succesive a trei litere, deja nu-si mai aduce aminte nimeni. Si nu-l aude nimeni. De asta au si iesit cu circul in strada si urla pe la toate colturile cat de tare o sa-l bata ei pe URS. Iar cand va veni ursul, se vor face ca-si taie unghiile, desi ar fi mai bine sa-si nimereasca venele.

Niciun comentariu: