luni, 9 februarie 2009

Deviza Citadin: "muncim, nu gandim"

Astazi, mai pe la pranz, cei de la Citadin (cel putin asa mi-au spus muncitorii), au venit si pe strada mea ca sa o refaca. Sau poate sa o reabiliteze. Or fi bani din celebrul imprumut pentru reabilitarea strazilor din Iasi. Si pe o strada strada din apropiere. Afara ploua cu galeata. Si ca sa mearga treaba mai repede, au turnat pietric pe care l-au nivelat in gropile existente de ani de zile. (Cam asa au facut si acum cativa ani) I-am intrebat pe muncitori cine i-a pus sa faca treaba asta si mi-au spus ca cei de la Primarie. Apoi am discutat si cu o doamna care parea ca-i supravegheaza, si care era foarte nedumerita de ce ma intereseaza pe mine astfel de lucruri. Mai intai mi-a spus ca tot cei de la Primarie au decis sa se faca astfel de lucrari, dupa care m-a trimis ... la purtatorul de cuvant al Citadin, care imi va da toate informatiile. Aiurea! In plus, la capatul strazii Miron Costin, la intersectia cu Albinet, acum o saptamana, aceiasi vajnici sefi de la Citadin au decis sa toarne pietris tot pentru astuparea gropilor, pe o portiunde de vreo 20 de metri. Si au reusit sa astupe gropile dar au suprainaltat strada. Din aceasta cauza scurgerea apei pluviale nu se mai poate face si a rezultat un ditamai iazul pe spatiul public. Mai ramane sa-l populaze cu peste.


Orice om, cand i se spune ca de la Primarie s-a decis ceva se gandeste automat la primar. Si cel putin in gandul lui il injura pe primar. Desi el nu are cum sa stie ce se intampla pe fiecare straduta din Iasi. Ca doar de asta exista o multime de directori si inspectori, platiti din bani publici, care trebuie sa supravegheze ceea ce se intampla. Dar, primarul le incaseaza pe toate.

Priviti pozele si va minunati. Daca nu asfalteaza pe ploaie, atunci intind pietris pe drumuri in panta si se mira ca dupa cateva saptamani gropile au reaparut. Ce se mai poate spune, atata timp cat cartierul Ticau pare ca nici macar nu exista pentru municipiul Iasi. Ba da, am uitat, ... cartierul a existat in campania electorala cand vreo doi candidati au strabatut cu piciorul cateva stradute de pe aici. In rest, cine sa-si mai aduca aminte de faptul ca si aici locuiesc oameni?

Pietris intins pe strada Rapei



Pietris intins pe strada Rapei la intersectia cu Miron Costin

Strada Miron Costin inundata la intersectia cu Albinet

Strada Miron Costin inundata la intersectia cu Albinet

Locuitorii de pe Miron Costin multumesc sefilor de la Citadin pentru promptitudinea cu care au rezolvat refacerea strazii!

Un comentariu:

florin plaesu spunea...

ii vedem si ne vine sa-i injuram. e bine insa sa ne controlam spiritul latino-balcanic. sa-i injuram pe sefii loc, in frunte cu nichita, cei care sunt adevaratii responsabili de dezastruosul oras 'capitala culturala europeana'.