joi, 27 noiembrie 2008

Cum arată România curată?

În momentul în care scriu aceste rânduri campania electorală gâfâie pe ultima sută de metri. Stafurile de campanie, lipsite de imaginaţie au scos de la naftalină tot felul de resturi ale unor poveşti reîncălzite care au acelaşi efect precum un râgâit într-o fermă de porci.

Duminică vom merge la urne şi vom privi la buletinul de vot încercând să pricepem cine va ieşi păcălit din toată această treabă: noi pentru că nu ştim unde vor merge voturile noastre sau cei care chiar au crezut în şansa lor de a ajunge în Parlament. Până la urmă, încerc să cred că electoratul nu este ca o fată care aşteaptă să fie sedusă. Ce se mai poate promite unor oameni care de vreo 18 ani sunt minţiţi mereu? Tragedia este că de atâţia ani avem de ales dintre aceiaşi oameni.


********************


Ni s-a promis mereu o Românie curată, dar nimeni nu a putut sa spună cum ar arăta o asemenea ţară. Care este în schimb România curată văzută de cetăţeni? Este o cu totul altă ţară. Oamenii vor o Românie curăţată de rinocerii politici, de baronii locali, de miniştrii corupţi, şpăgari, plagiatori, cu dosare de securişti, de şobolani parlamentari care fug de la un partid la altul ca să-şi caute un loc care să le asigure imunitate pentru potlogării, salarii grase, comisioane umflate şi puteri nelimitate pentru a face jocurile afaceriştilor care îi mituiesc pentru a pune laba pe un ciolan gras. Cu îndepărtarea acestor gunoaie trebuie să înceapă procesul de curţare al României. Ţara nu este sufocată de gunoiul stradal cât de căpuşele care se cocoaţă, din patru în patru ani, la conducere. România va deveni curată atunci când îi vom vedea după gratii pe groparii băncilor şi a întreprinderilor vandalizate, pe boierii fondurilor nerambursabile, pe baronii locali care se cred vătafi pe moşii, pe golanii care călăresc acest popor crezând că distracţia este eternă. Aceasta este România curată pe care vrea s-o vadă poporul român.

Niciun comentariu: